? ??????????????Vintage Ipod? ????? ?? ???Rating: 5.0 (3 Ratings)??316 Grabs Today. 4315 Total Grabs. ????
??Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????????????????????????????Stars and Music? ????? ?? ???Rating: 4.8 (35 Ratings)??316 Grabs Today. 7877 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, December 15, 2009

CiTa² CiK NuN UtK JaDi MaKe Up ArTis

Salam...wah...lama Cik Nun tak bercerita dalam blog cayunk Cik Nun ni. Huhu...tengok ler tajuk Cik Nun hari ni..hehe..tapi mmg itu ler yg Cik Nun cita² kan selama ni. Cik Nun minat dan terlalu minat dalam dunia solekan ni. Tapi Cik Nun bukan jenis suka bermake up..Cik Nun lebih suker make up kan org..hihi...love it..bila Cik Nun make up kan org terasa satu kepuasan dalam diri Cik Nun..So..Cik Nun mula nak berjinak² dalam dunia solekan dan andaman ni. Skrg ni pun Cik Nun baru jerk blaja² dalam dunia ni. Nanti bila Cik Nun dah mahir boleh ler kalu ader yg nak makeover..hihih...tinggi tul cita² Cik Nun..aper² pun..insyaallah Cik Nun akan capai cita² dan minat Cik Nun ni. Doakan Cik Nun erk.

Wednesday, November 18, 2009

PeNdEkAr PaHaNg...

video
Ini adalah pendekar-pendekar dari Kuantan Pahang...hehhee...banyak kali dh Cik Nun mintak diaorg ajar Cik Nun lawan² cam diaorg wat tu...tapi xdpt²..best aper..leh terbang²..guling²..hahaha...xper²...nnti Cik Nun nak g nuntut gak..Video ni Cik Nun amik msa diaorg ader wat persembahan.

Monday, October 19, 2009

KAWAN vs CINTA

Satu hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung... Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga.... Kenapa??

Kerana CINTA itu buta.. Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga... Kenapa??

Kerana... KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA !! Di dalam telaga CINTA hilang.... Kenapa??

Kerana... CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap....Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu.. Kenapa??



Kerana... KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang setia.... kan ?? so, hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia BERERTI....


Walau kita punya couple, teman still paling setia..
Walau kita punya harta banyak, teman still paling berharga.

Thursday, October 15, 2009

SeLuAr DaLam...

Isteri Ah Chong marah-marah dan menuduh pembantu rumahnya mengambil seluar dalamnya. Keadaan kecoh membuatkan suasana yang bising dan mengejutkan Ah Chong dari tidur.

Ah Chong: Apa yang bising ni?

Isteri: Seluar dalam saya hilang bang.. tentu Seri (pembantu rumah) yang ambil

Ah Chong: Seri, betul kami yang ambil?

Seri: Tidak Pak, Seri tak ambil

Isteri: Kalau seluar dalam biasa saya tak kisah, ini seluar dalam berjenama. Masih tak pakai lagi. Bukan satu tapi setengah dozen. Seluar dalam tu saya beli masa kat Eropah dulu…

Ah Chong: Tentu awak tak cari betul ni…

Isteri: Dah semua tempat saya cari. Dalam rumah ni tak ada orang lain yang ada. Tak kan la abang pakai seluar dalam saya…

Ah Chong: Mana ada abang ambil…. Seri, betul ke kamu tak ambil seluar dalam tu?

Seri: Betul Pak.. sumpah. Pak pun tahu saya TAK PENAH PAKAI seluar dalam.. masakan saya teringin seluar dalam tu..

KaNtOi..

Sepasang suami isteri yang telah mempunyai 3 orang anak, sedang berbual sambil menonton TV di dalam bilik mereka. Si isteri bertanya kepada
suami beberapa soalan.
* Isteri : Bang, kalau saya mati dulu, abang kahwin lagi tak ?* Suami : Abang rasa, abang mungkin kahwin lagi. Kerana, anak-anak kita perlukan orang yang boleh beri perhatian. Makan minum abang pun adalah orang yang sediakan.
* Isteri : Habis, kalau abang kahwin lagi, abang kasi ke dia duduk rumah kita.
* Suami : Ye lah. Sebab rumah ni mahal, takkan nak biar kosong macam tu saja?
* Isteri : Abang kasi ke dia guna bilik, kita, toilet kita ?* Suami : Ya yang, sebab takkan abang nak buat bilik lain khas untuk dia. Nanti bilik ni, membazir pulak.
* Isteri : Abang kasi ke dia pakai almari kita ?* Suami : Ye yang, almari kita ada 4 pintu takkan nak bagi org lain pulak.
* Isteri : Abang kasi ke dia pakai katil kita ?* Suami : Terpaksalah yang. Sebab katil kita tu baru je beli sebulan.
* Isteri : Baju tidur saya, pijama dan towel saya ?* Suami : Takkan itu abang nak bagi kakak & adik awak. Jadi, daripada tak dipakai, lebih baik kalau abang kasi dia aja.
* Isteri : Handbag saya, kasut saya, golf set saya ?* Suami : Itu tak boleh, sebab dia suka handbag kaler maroon, kasut dia saiz kecil daripada awak, saiz 5, golf set tak boleh sebab dia kidal ...
* Isteri : ????!!!!!* Suami : ( Dalam hati ) Alamak kantoiii !!

Thursday, October 8, 2009

JaMuAn HaRi RaYa..

7hb Oktober baru ni...opis Cik Nun wt jamuan hari raya..meriah memang meriah.. Cik Nun x berenti² sengih..senyum..kat tetamu. Maklum ler..Cik Nun n the geng kene ler jadi penyambut tetamu...asal lif terbuka jerkk...org ramai serbu kuar..opis Cik Nun terhad dan sempit..so terpaksa wat depan pintu lif..huhu...macam² juadah ader.. rendang daging,ketupat,lemang,laksa pahang,mee hon soto,sate,nasi arab,ayam goreng berempah,tapai,kuih muih,cup cake,cake coklat,roti jala, kari daging dan banyak lagi juadah..memang meriah ler...tersadai kitaorg makan..sampai tak tau mna satu juadah nak cuba dulu..heheh..paling best sate ler..cik nun kan peminat fanatik sate..huhu.. kat sini cik nun masukkan gambar² masa jamuan hari tu. huhu..

Wednesday, October 7, 2009

HaPPy BeSdAy CiK Nun...

Aisemen...kelmarin Cik Nun ingat lagi besday sendiri...tapi semalam n hari ni terus lupa hari ni besday Cik Nun...patut ler mber Cik Nun pepagi bute menepon Cik Nun..hingat kan ader mende² berlaku rupanya nk wish besday..teharu Cik Nun..Org penting dlm idup Cik Nun pun terlupa nak wish kat Cik Nun...sedih nyerr....uwaaaa....xper la...x penting pun kan. pujuk diri sendri ler... sampai jerk opis diaorg smer salam peluk cium Cik Nun wish besday...lagi terharu..jadi Cik Nun dengan muke tak malu minta hadiah kat diaorg..huhuhuu...lalallala... aper² pun Cik Nun wish diri sndri jerk la..syok sendiri..slmt hari lahir Cik Nun..moga pnjg umur d murahkan rezki melimpah ruah..amin...boleh ker cam gitu?? hahaha..

Monday, October 5, 2009

PeRsIaPaN JaMuAn HaRI RaYa..

Salam semua...wah..lama sungguh Cik Nun tak buka blog Cik Nun...mood raya masih ader ni..hehehe...minggu lepas dh start opis² yg buka jamuan hari raya...Cik Nun tak ketinggalan kalu bab makan² ni..hahaha...tapi kalu di jemput ler..kalu tak jemput xder ler nk pegi. Opis Cik Nun laks 7.10.2009 ni plak..lusa. Iskk..kalu boss Cik Nun ganjak sehari lagi kan best...leh nyambut besday Cik Nun terus..huhuhu...hai..pejam celik pejam celik naik lagi umur Cik Nun taun ni. Hari ni kitaorg dh statr wat persiapan utk jamuan raya..panjat memanjat..lompat melompat semer ader..maklum ler... boss dah kerahkan we all wat persiapan awal..so kat sini cik nun ader ler snap sekeping dua gambar tgh bertungkus lumus bantu membantu..huhuh...

barang² dah dikeluarkan dari kotak...huhu

kerja² memanjat dijalankan...hehe..

Tuuu..bos aku wat² rajin...hehehe..

Tadaaa...hasilnyerr...

Ini hasil kerja tangan org lelaki kat opis aku...ader ke gayut bulu tu kat lif..iskk..

ni gambar aku amik dari opis aku...tingkat 10.

Thursday, September 17, 2009

ShOppINg...

Huhuh...hari ni betul² maleh Cik Nun nak wat keje...dari pagi smpai petang Cik Nun merayakan diri..hahaha..lgpun kat Opis ni mna ader bos² besau dh..yg ader semer ghodong² yg leh wat berkira..hehe..mood raya dh datang dah...hari ni Cik Nun kuar p wondow n shopping sakan..tp bukan sesakan mna pun..nmpak menarik bli ler ikut budget dn kemampuan, almaklum lerr kan duit bantuan masyuk...hahaha...alhamdulillah ader jugak erk dari xder..Cik Nun stat kuar opis kol 1 t/hari td..habis ronda pasaraya ktn ni..semer kedai Cik Nun masuk ngan mber opis..bak kata org tawaf..haha...masuk parkson grand..masuk hari²..masuk kedai baju sana..masuk kedai baju sini..pantang nmpak org kerumun Cik Nun pun nyibukkan diri...seronok rasa tapi tak bli pun. Pantang tgk kedai tulis SALE 70%..50%..aper lg..serbu..belek² aper yg berkenan. pastu masuk ler mydeen. Pelik gak Cik Nun nengok mydeen cam x meriah jerk.. Cik Nun pandang sana pandang sini..patut pun time opis hour mna nk rmai..mgkin rmai yg maleh nk jalan siang² hari kot..andaian semata²..kat mydeen bnyk mendernyer cik nun bli tisu nk raya..alas meja...dan 2-3 jenis brg lg yg x dpt dipaparkan atas sbb² keselamatan...hehehhe..sudahnyer tgk jerk jam dh kol 2.30 pm..alamak...mula ler Cik Nun ngan mber berapok lari balik opis..walaupun bos tak der tp yer la dok sedap plok kot org tepon cari..huhuu..tp bandar kuantan ni mcm jerebu jerk...

Tuesday, September 15, 2009

KaD RaYa DaRi CiK DaZ

Thanks Daz coz bg kat raya ni skali kat aku...cantik..duit raya ko tak nak bagi ke daz?? hehehe...raya dtg umah erk..

KAD RAYA DAZ YG CANTIK

DuiT RaYa UnTuK KeNgKaWaN BloG.

Kalu Ikut perkiraan dalam kelendar lagi 3 hari nk raye..yeeeaaahhaa!! suke sgt Cik Nun. Jadi kesempatan ni Cik Nun nak mohon maap pd smer yg mengenali Cik Nun samaada yang penah bersua muke atau x bersua muka. Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin..So kat Sini Cik Nun nak beri duit raya pada kengkawan Cik Nun..harap sudilah amik duit raya yang tak seberapa ini..hehehe...pada INDAI KONDAI (SUHAILA), CIK DAZ KODAZ,KIENA KONA,3RD,RELEVAN,IMADEAN,JUICE,CHILABAEY'S,MAIYAH,PUT3MISS3 dan SESIAPA JERK YANG MELAWAT BLOG Cik Nun ni dipersilakan amik DUIT RAYA RM100.00 hinggit ni..hehehe...

AMIK LER DUII RAYA NI ERK..

Monday, September 14, 2009

X SaBoR NaK RaYa...

Salam....aduh...minggu ni minggu malas tul nk wat keje..heheh..Cik Nun pun dh tak der mood nak wat keje..pala asyik ingat nk raya jerk...tapi sedih nk ninggalkan bulan Ramadan yg datang setahun hnya sekali...Cik Nun taun ni beli jerk kuih ngan mber² yang dtg promosi kuih Cik Nun bli..hehe..support kengkawan. harga pun berpatutan.. nk wat Cik Nun ni x berapa mahir...hehehe...org wat lembut Cik Nun wat keras leh baling dinding tak ke naya...tp taun ni tak terasa kemeriahan nk nyambut rya. tak mcm msa Cik Nun kecik² dulu..meriah yg amat. Seminggu nk raya dh sibuk kemas umah pasang langsir baru..sarung kusyen baru..puas kene bebel ngan mak baru nk wat..maklum ler..msa zaman kanak² rebina dlu keje asyik nk meloncat jerk main ngan kengkawan..kalu mak suh nnti dlu..kejap la..karang la..sudahnyer kene ligan keliling umah baru nk tolong...hahaha..rindu lak Cik Nun zaman kanak² dlu. X mcm skrg..raya x semeriah dulu...uiskk..jauh dh cik nun melalut..aper² pun puasa kene habiskan dulu.. uhuu..

Thursday, September 3, 2009

NyUm!! NyUm!!

Dh 2-3 hari Cik Nun x naip kat sini..hehe..tetiba perut Cik Nun berbunyi..krot krett..adui..lapor la plak..dugaan tol bln posa ni..sabor Cik Nun..sabor...hehe..Isk..isk..tp Cik Nun teringat lak juadah Cik Nun berbuka smlm..Peh..sedap giler..ckp pasal makan la pulak..huhuu..smlm Cik Nun buka posa kat Tg. Lumpur org Kuantan kata..Syurga Ikan Bakar..hahaha...yer la..Cik Nun slalu gak p buka posa kt Tg. Lumpur..tapi..time ongkos lebih ler...hahaha..kalu ongkos x lebih jgn jejak kat sana..kalu takat mkn biasa leh...hahaha..Smlm Cik Nun makan nasi putih, tomyam campur..sedap gilerrr...kailan ikan masin...telur dada..lala masak pedas..pehhh sedap nyerrr..n mesti ler Ikan Bakar cicah air asam. nyum..nyum.. Cik Nun suka makan Ikan Jebong. sedap giler..kui...kui...air nescefe o ais..my fabret..sedap nyerr hingga menjilat pinggan...tp jgn wat adengan gitu...marah tokey kedai kang..huhuu...adui, makin bertambah perut Cik Nun berdangdut.huhu...tg.lumpur bnyk pilihan nk mkn ikan bakar..pilih jerk..huhu..

Ikan Bakar (Jebong) yang Cik Nun makan kat Tg.Lumpur..sedapnyer..huhu

Friday, August 28, 2009

LaWaK SeKaDaR HiBuRaN..

Lawak1

Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami :: Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah...

Lawak 2

Pada satu petang , si ibu membawa anaknye berusia 4 thn bersiar2 menaiki
kete. Dlm perjalanan si ibu membunyikan hon.
Anak : Naper ibu bunyikan hon & saper org tu?
Ibu : Tu sedara kiter , kenalah hormat.

Dlm perjalanan mereka seterusnya mereka terserempak dgn seekor lembu yg nak
melintas lalu si ibu membunyikan hon.
Anak : Itupun sedara kiter jugak ke?

Lawak 3

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma
untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ??

Lawak 4

Tunang Farid , Siti , menelefonnya untuk memutuskan pertunangan mereka.
Farid : Mengapa?
Siti : Saya dah bosan ngan awak. saya dah ada teman baru.. Sebelum tu awak
mesti kembalikan semua gambar saya.
Farid : Ok. Tapi saya tak ingatlah yang mana satu gambar awak , Nanti awak
pilihlah sendiri. Yang selebihnya kembalikan kepada saya.
Siti : Erkkkkkk.... ...... Benci .........

Wednesday, August 26, 2009

LaTiHaN ReNaNG

Baru² ni cik nun ader latihan renang kat Ranaco, Kemaman. Letih giler we all kene asak dek PTI (gelaran bg pengajar renang we all). Letih tak terkata..exercise sblm renang wajib utk mengelakkan krem dlm air. tapinyer...kitaorg straching jerk nak dekat 2 jam..penat giler..lepas lompat setempat..cangkung lenjang..rasanya tak terkira dh berapa kali we all kene wat..x ckup ngan tu kena lak makan roti gulung (kena guling) sepanjang kolam renang..ader yg termuntah²..mmg teruk kitaorg kena..abis jerk straching we all diasingkan...mna yg dh lulus renang sebelah kiri yg x lulus renang n kaki keras lg dok sblh kanan. heheh..cik nun mestiler belah lulus renang...bangga skit jerk la..bla dh asing yg xpas renang kumpul setempat..pastu diaorg di ajar cara² berenang ngan betul..jawabnyer diaorg berenang ler atas darat..hwa..hwa..konon gelak kan org..tiba time we all yg dh pass ni rupanya bnyk ujian yg kene wat..xrenti² kitaorg mengata PTI yg amik kitaorg hr tu. letih giler...sikit pun x diberi peluang rest..mula² disuruhnyer renang 2 lab..pastu 4 lab tanpa henti..disuruh floating selama 10 minit...adui..yg paling we all takut kene terjun beb..dari tingkat 1 hingga tinggkat 2..dari bawah nmpk mcm rendah jerk...naik atas nengok..mcm nk bunuh diri...rasa mcm tak bernafas pun ader...abis semer ayat cik nun baca punya ler takut nk terjun..aper² pun cik nun ucapkan trimas kat PTI yg ngajar kami..huhu..kat sini cik nun sertakan skali gambo² yg sempat dirakam oleh kengkawan yg lain..huhu...

Gaya SeoRang Perenang PRO..kononnya ler..hehehe


Best tau dok dalam air ni..


Team² yg x lulus renang berbaris panjang nengok jurulatih ngajar dlm air.


Berlatih cepat..jgn main²..hwa²..


Jurulatih tuh dlm kolam..


Salah sorang yg hampir² nk lemas...help!! help!!


Lumba..saper sampai dulu...blajar renang atas darat..


Sempat lg berposing...wehh tengok jurulatih ngajor tu weii..kang lemas..


Geng² Cik Nun sblm lumba renang berkumpulan..sengih²..hehehe..seb bek we all menang.


Peace no war..huhuhu..sejuk..


Muka keletihan..


Ini lerr yg paling mencabar..seram sejuk bila dh adr kat atas untuk terjun.


Kena saikologi sblm terjun...maklum ler ketar pala lutut..


Lambat sgt terjun akhirnya ditolak oleh jurulatih...iskk..iskk...


1...2....3..terjun!!


kalu org laki suh terjun x amik masa lama...iskk...


geng cik nun tgh beri sorakan..msa ni ader perlumbaan renang berkumpulan..geng cik nun menang...yeeaaahaaa!!!

Monday, August 24, 2009

TeRiNgAt KeMbALi ZaMaN SeKoLaH.


Untuk bacaan pada masa lapang...
enjoy...sure korang teringat balik zaman2 skolah
dulu

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man,
Transformers, Thundercats,
Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and
Mickey Mouse. Not to forget
Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah
rendah?...hmm, mesti pegang cawan
warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn
classmates semua kat seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list
dentist appointment. pastu...
bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik
sebelah. ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.
nak galakkan budak2.. time tuh minum susu. sekotak
30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris
panjang warna kuning tu.. pukul tapak tangan... kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek
kat kantin.

Kompleks Truntum,shopping complex tmn explenet yang
popular utk meluangkan masa dgn family.
ni for those yg dok Kuantan laa.

time skolah menengah, korang sure beli kasut
skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz.
ada yang suka kasut high-cut yang buatan china
tu...ada yang suka stoking tebal laaa...

internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket
wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee ,
Kum Kum, UFO, O-Ya,Ding Dang chocolate balls yang
ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum.

tak dilupakan, 'Ti Kam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la,
Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh
beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan
keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt
Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan
Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban,
penutup botol, batang aiskrim,
'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry',
kejar2 duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang
tube aiskrim, ada byk2 color tu. kalau nak makan,
kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..
ni pun kita main dulu ni..baling2 kapur laa.

hmm...budak2 kat university skarang, kebanyakan
nye lahir thn 1987/88. skarang digelar 'remaja'.

bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl'
yang diorg tau,yg Westlife nyanyi....
bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan
ade satu je Vietnam .

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu
filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk
sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih....dan
diorg skarang tak reti nak switch on TV kalau xde
remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh
survive dkt universiti tanpa handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni,
dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite
dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main
komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah
menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui
telefon lagi setiap hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa,
seronok bile bersembang pasal cerite2 lame,
cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time
kecik2, nakal2 dulu...

7. last skali, bile dah bace coretan ni, korang akan
terpikir utk copy n paste dan forwardkan dkt member2
lame korg. Sure diorg suke punye laa...hehehe

Yaa, kite pun dah semakin tua!!

Teringat zaman2 dulu kan?

Thursday, August 20, 2009

SelaMaT BeRPuAsA


wah...pejam celik pejam celik dh nak posa besok. Hari ni last la kita umat islam makan siang erk...jgn pulak ader yg mkn siang pagi sok sudah la..hr ni cik nun dh sibuk kene msk mlm..mklum la..besok kn nk bersahur so cik nun msk mlm senang cikit...ekeke...tp kalu x terjaga sahur sok cm ner?? iskk...kang terbabas naya jerk..sempena bln posa ni leh cik nun mulakan diet semula..uhuuh..ni lah masanya. ape² pun cik nun nk ucapkan selamat berposa pd semer...uhuhu...

Thursday, August 13, 2009

Mendidih Tinga Wehh...


Salam...
wah...lama dh cik nun x naip kt blog kesayangan ni.nak kata bz dok jugok, nk kata dok sajer pun dok jugak..tp hr ni cik nun nk luahkan pasai hr ni cik nun n geng²lain kene berleter pnjg lebar dek bos..mmg silap we all pun so kne terima jerk la..tp mendidih taik tinga cik nun ngan geng²kene leter...pot..pet..pot..pet.. Alkisahnyer sbb 'punch card'.Mmuehehe..maklumla...punch card bnyk yg merah..so..tu yg boss ngamuk.Huhu...whateverpun...kesilapan sndri so trima jerk la leteran. Boss Cik Nun ni jenis bila dh berckp bkn jenis reti nk berenti.Sekian sajer leteran Cik Nun hr ni...hohoo..apa Cik Nun melalut pun x tau ler. Jmpa lgi... MuuaaahhHHH..

Tuesday, July 14, 2009

Kawan.....

Kawan? Apa pendapat korang ttg kawan?? aku pun x phm ler kwn zmn skrg...ader mcm jenis kawan..kawan baik..kawan mkn kawan..kawan karib..kawan jd lawan..GGrrrr...apa aku lalut pun tak tau ler..yg pasti aku ni tgh geram + sedih + sayu + pilu + mcm² ler..aper taknyer..cm ner erk aku nk luahkan...erm..yg aku sedih sgt bkn mender..kwn yg aku anggap kawan merangkap akak aku merangkap seangkatan dgnnyer ler...tetiba xmau tegur saper ngan aku..isk...isk...aper ler mlgnyer nasib..ntah aper slh entah aper dosa aku pun x tau. kwn aku ni jenis ader angin pasang surut. kalu dia mood ok n ceria jgn kan aku..semua org d tegur nyer..tapi....Uwaaaa..ntah mengapa....aper aku lalut pun aku tak paham..tp aku nk kongsi yg aku ni sedih bila kwn wat cm tu kat aku.. tak der angin tak der ribut aku pun tak dipandangnya..sayu hati aku..bnyk kali dh kwn² lain bg tau kat aku kwn aku ni ader pesen pelik skit...bla dpt kwn baru kwn lma ditinggalkan...bila kwn baru dh kureng ngan dia..baru dia cari kita balik..hakikatnya begitu la..bkn aku tak masak perangai kwn aku ni..tp aku ni jerr yg jenis pekak kn tinga wat xreti aper org nk kata sbb bg aku kwn ttp kwn biar buruk cm ner pun..tapi....iskk....aku pn pelik...naper aku brasa hati sgt dgn kwn aku yg sorang ni skrg ni. mgkin sbb aku dh rapat n dh biasa bergurau senda kutuk mengutuk tanpa batasan cm adik beradik...bila jadi cam ni kat aku untuk ke berpa kali pun aku tak tau tetiba aku brasa hati lak..isk..aku pun x phm naper aku jd cm ni.. xper la..aku nk wat cm ner org dh tak nk kwn ngan aku...UUUwaaaaaa..tapi apa dosa aku.

Thursday, May 21, 2009

X sabor nk p khemah.....

Salam...hehe...hr² aku dok mikir kat dpn pc aku ni, aper aku nk taip kat blog aku ni. Bila aku rasa nk luahkan aper yg terbuku..aku cari blog aku..bila nk marah pun aku marah dlm blog aku, bila tgk gmbira sesangat pun aku gelak ngan blog aku..muehehe..gilo apo aku leh gelak ngan blog..lantak la apa korang nk pk pun..yg aku tau aku cayunk ngan blog aku..dia ler kekasih ati aku no.2..hahaha...no.1? yg sntiasa d hati. Hari ni ari Jumaat aku keje cm biasa ler xder yg luar biasa cuma.....ptg kang balik kije aku nk p camping...uhuuhu..aktiviti yg paling ku sukai lasak n penuh cabaran..aku nk p camping kat Kuala Berang..kalu x silap kat Bukit Belukar...aku pn tak hingat nma tmpt. Aktiviti mencabar...ptg kang bertolak naik bas TLDM..smpai sna nnti we all akan wat khemah n tido..besok paginya baru bermula aktiviti berkayak dari Bukit Belukar ke Ajil..dgr katanya kayak dlm 4 jam baru sampai..wah...naik arrr musle aku..aku kan tuff...kui..kui..pastu lps pada tu bnyk lagi la program...climbing, flying fox..n paling best skali pinball....hehe..siap ler korang aku tembak nnti....xsabo aku nk p khemah ptg ni..aper² pun nnti minggu dpn aku citer balik best ke tak best khemah ni erk...nnti aku candid pic² yg mnarik k..uhuu....kita jmpa lagi nnti. bye..bye..

Monday, May 11, 2009

Sayangi Lah Ibu Anda

Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)
Bila dahaga, yang susukan aku....mak
Bila lapar, yang suapkan aku....mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ..mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut....Mak
Bila bangun tidur, aku cari....mak
Bila nangis, orang pertama yang datang ....mak
Bila nak bermanja, aku dekati....mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah....mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya....mak
Bila nakal, yang memarahi aku....mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma....mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah....mak
Bila takut, yang tenangkan aku....mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk....mak
Aku selalu teringatkan ....mak
Bila sedih, aku mesti talipon....mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu.....mak
Bila bengang.. aku suka luah pada..mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah....mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga....mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu....mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku....mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk.....mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku....mak
Yang selalu berleter kat aku...mak
Yang selalu puji aku....mak
Yang selalu nasihat aku....mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk.....mak
Aku ada pasangan hidup sendiri....
Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu.....aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”
Selalu.. aku ingat pasanganku Selalu...
mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila..... aku nak talipon mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk emak
Renungkan: "Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak? mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya.........
Tapi kalau mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT.....
Berapa ramai yang sanggupmenyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggupmencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggupmengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggupmembersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggupmembuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya......
berapa ramai yang sanggupberhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
dan akhir sekali berapa ramai yangsembahyang JENAZAH ibunya......
Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.
Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00
Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.
1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA
Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,"Saya Sayangkan Ibu".Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya."Jika kamu menyayangi ibumu, janganlah lukai hati dan perasaan ibu kita..jagalah ibu kita sebaik² nya.
- kepada Mak....acik sayang sgt² kat mak...muahhhh!! -

Sunday, April 12, 2009

PERASAAN MACAM²..

Isk..isk...naper la aku hr ni..duduk x kene...berdiri x kene..nk baring lg la x kene..kang x psl² dpt surat cinta dr bos aku...dh la bos aku garang...iskk..tp kenapa aku cm ni erk hr ni? rsa nk marah pun ader..nk nangis..nk jerit kuat²..pun ader...arrrghhh!! tension nyer....hr ni aku dok diamkan diri..smpai org opis aku pun tertnya² naper aku dok diam x berkokok hr ni...biasa cm mulut itik serati x reti nk dok diam..ader jerk...ekeke..kutuk diri sndiri la plak..tp aku pun x tau aper aku nk hr ni..aper sbnrnya perasaan aku nk..sedihnyer...Ya Allah Ya Tuhanku...lindungilah daku dari segala kesulitan. Amin.. (Still susah hati yang tak tau apa punca hati aku susah..) isk..iskk..

Wednesday, April 8, 2009

ERTI KAWAN YANG SEBENARNYA

kata mak,
KAWAN tu ibarat lebah,habis madu sepah dibuang.......

kata abah,
KAWAN tu umpama bunga ros, dipandang cantik dipegang sakit......

kata atuk,
KAWAN tu seperti air, terus me ngalir.....

kata nenek,
KAWAN tu bak bulan, dipuja dan disanjung tp nun jauh di sana ....

kata sedare,
kawan tu mcm makanan, kawan makan kawan!!

kata abang,
KAWAN tu seperti lembu, me ngikut saje ape dikata........

kata kakak,
KAWAN tu tak ubah macam durian, bau je busuk tp sedap dimakan....

kata adik,
KAWAN tu macam biskut, sekejap ade sekejap takde.......

kata aku,
kawan tu tak kisahlah camner.. walaupun dia IBARAT LEBAH, UMPAMA BUNGA ROS, SEPERTI AIR, BAK BULAN, SEPERTI LEMBU, TAK UBAH MACAM DURIAN & MACAM BISKUT!!!

dia tetap kawan... tau tak sebab ape??? sekali aku dah kawan ngan diaselamanye dia ttp kawan aku... itu cara aku berkawan..!!

walaupun kita mempunyai kekasih, tapi teman tetap paling setia. walaupun kita punyai harta yg banyak, teman tetap paling berharga.

kirim balik jika kamu anggap aku teman selamanya, kirim ke semua teman mu. lihat berapa banyak teman yg sayang kamu....

Tuesday, March 24, 2009

CiCi MaRiO & CiCi MaRiA KeSaYaNgAnKu...

Tenang Bila Tengok Ikan Berenangkan...

Salam....hr ni aku sedih giler....giler pun x sedih cam ni...aper la malang nasib Cici Mario n Cici Maria kesayanganku...petang smlm sblm aku p training navy sempat aku main cak² elok jerk aku tengok bebas bergerak kesana kesini...tapi bila balik malam tadi dr training aku tgk...... uwaaaaa!!! dua-dua cici aku terbuntang....terapung² di permukaan air yang tenang...sedihnyer aku...eh..lupa aku nk ckp Cici Mario n Cici Maria tu nama ikan kesayanganku..aku pelihara ikan² ni dari kecik lagi..skrg dh besar catik....ikan aku tu di panggil Devil Fish @ ikan antu²... ntah la... tapi aku mmg suke pelihara ikan ni...tenang jerk tgk berenang sana sini...kalu leh aku masuk dlm akuarium tu...dh lma aku masuk sama...iskk giler aper aku ni..dh elok dok d bumi ni nk dok dalam air..sbnarnya aku ni sedih...ikan aku ni mcm paham jerk aper aku ckp...kalu aku jenguk jerk muka aku kat akuarium tu msti ikan² ni dtg kat cermin ngan mulut terkemuat kamit... skrg yg tinggal cuma ikan kelah....n ikan naga ku...iskk...kisahnyer...kelmarin abe ku cuci akuarium...sudahnyer terlebih bubuh anti klorin...tak cukup napas ikan² aku..Uwaaaa...kembalikan cici² aku smer....i miss u.... sedihnyer..

CiCi MaRiO & CiCi MaRiA..

Wednesday, January 28, 2009

SeNyUm SaTu SeDeKaH

Salam...lama dh aku tak taip kat blog aku nih...tetiba datang malas jgn harap aku nk catat ape².. cuma aku jenguk pastu aku nengok blog² owg lain...tapi..bila ayni dh tegur aku..katanya blog aku dh bersawang mende yg sama...hampeh ko indai..blog jerk sawang..owgnyer tak..hehe... aku tak tau la aper kene tajuk aku ngan catatan aku ni,,aku dh tak der tajuk so aku bantai jerk la Senyum satu sedekah..yer la..nk wat pahala senang jerk..senyum ikhlas dh dpt pahala. Boring nyer aku hr ni..patut nyer aku cuti hari ni..tp memandangkan ader keje urgent yg kena hantar kat HQ aku batalkan cuti..rajin tak aku?? ekekke...iskk..tetiba aku windhu jerk ngan kengkawan aku...saper kengkawan aku? semer la yg bernama kawan kengkawan aku. Maklumlah..aku ni mna ada ramai kawan..hrp kengkawan yg ader jerk... aper² pun i lap u all my prend... aku nk taip aper lagi erk...ketandusan idea aku ni..pada my prend aku yg sorang ni INDAI... wat yg terbaik dlm idup ko..jadila bussinesmomen yg berjaya erk...cita² kena ader..angan² mesti ader...baru berusaha habis..habisan...cayok!! cayokk!!

Thursday, January 8, 2009

KaWaN...

Dulu....

Jika aku dalam kesusahan

kau sedia membantuku

jika aku dalan kesedihan

kau hadir menyenangkanku

jika aku kesunyian

kau datang menghiburkanku

jika aku memerlukan bantuan

kau sedia menghulur tangan


Sekarang....

Di saat aku memerlukanmu

Kau tiada disisi

Di saat aku menagih kasihmu

Kau pergi tanpa aku sedari

Di saat aku memerlukan perhatianmu

Kau hanya memandang dari jauh

Apa dosaku padamu?

Mengapa kau pergi tanpa seucap kata?


Banyak janji...

Yang telah kau ungkapkan dahulu

Mana hilang kata manismu

Mengapa kau berubah?

Jika ada silapku padamu

Ampunkanlah diriku

Kembalilah KAWANKU.....